Queen krijgt bijzonder cadeau van Macron

Bijzonder cadeau van Macron voor Queen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Queen Elizabeth ontvangt ongetwijfeld deze week een hoop geschenken, maar het cadeau dat ze van de Franse president Emmanuel Macron ontvangt, is wel heel bijzonder.

Van kleins af aan is Queen Elizabeth een enorme paardenliefhebber. Vroeger maakte ze elke week een tochtje met één van haar favoriete paarden, maar vanwege haar gezondheid kan ze haar hobby helaas niet meer uitoefenen.

Bijzonder paard

Ter ere van haar 70-jarig jubileum schenkt de Franse president Macron haar een bijzonder cadeau. Omdat haar liefde voor paarden nooit is verdwenen, krijgt ze van hem een paard van de Republikeinse Garde. Het paard luistert naar de bijzondere naam Fabuleu de Maucour, zo meldt Paris Match.

Het paard werd jarenlang gebruikt voor het bewaken van belangrijke openbare gebouwen en voor het handhaven van de openbare orde in Parijs. Ook werd het dier gebruikt voor de bescherming van de president.

Zo’n bijzonder paard is dan ook niet iets dat Macron vaker cadeau doet. Maar omdat Elizabeth zo’n grote paardenliefhebber is, heeft hij een uitzondering gemaakt. Over een aantal dagen vertrekt het dier naar Engeland.

Meer verrassingen

Het paard is één van de vele verrassingen die Elizabeth te wachten staat de komende dagen. Het jubileum wordt de aankomende dagen door het hele land gevierd met verschillende festiviteiten. En als kers op de taart volgt de langverwachte ontmoeting met achterkleinkind Lilibet, die zaterdag haar eerste verjaardag viert.

Tags

BIJZONDERCADEAUEMMANUEL MACRONHARRY EN MEGHANJUBILEUMLILIBETQUEENQUEEN ELIZABETH

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie