Queen maakt indruk met toespraak: speculeert ze over einde van haar leven?

Speculeert Elizabeth over haar eigen dood?
Door: Charlotte Wijnen
02-11-2021

Queen Elizabeth heeft veel indruk gemaakt met haar toespraak op de klimaattop in Glasgow. Vooral haar opmerking: ‘Niemand heeft het eeuwige leven’ roept veel vragen op. Speculeert ze over haar eigen einde?

De Queen zou naar verwachting de bijeenkomst in Glasgow bijwonen, maar ze moest de reis naar Schotland annuleren nadat artsen haar hadden geadviseerd rust te nemen. Ze bracht de nacht door in een ziekenhuis in Londen, de eerste keer in jaren.

‘Niemand heeft eeuwig leven’

Omdat ze er niet persoonlijk bij kon zijn, nam ze vorige week een videoboodschap op in Windsor Castle. Ze spoorde de wereldleiders aan om de gevolgen van klimaatverandering aan te pakken en dat de tijd voor woorden nu is verschoven naar de tijd voor actie.

De toespraak van Elizabeth maakte veel indruk. ,,Niemand van ons zal eeuwig leven. Maar we doen dit niet voor onszelf, maar voor onze kinderen en de kinderen van onze kinderen”, benadrukte de 95-jarige Queen.

Over vijf jaar hoopt ze honderd jaar te worden, maar dat ze de nadruk op ‘niemand heeft het eeuwige leven’ legde, roept een aantal vragen op. Het is namelijk geen geheim dat de gezondheid van Elizabeth achteruit gaat. Ze gaat voortaan niet meer alleen op pad en heeft na haar ziekenhuisverblijf wat gas teruggedaan.

Meer DenD