Queen schrijft brief over afgelaste tuinshow

Door: DitjesDatjes
18-05-2020

In het Verenigd Koninkrijk begint maandag de Virtual Chelsea Flower Show, de beroemde Britse bloemen- en plantententoonstelling. Vanwege de coronacrisis vindt het evenement dit jaar voor het eerst in de geschiedenis virtueel plaats. Koningin Elizabeth heeft als beschermvrouwe van de organisatie een open brief geschreven over de expositie.

“Mijn familie en ik vonden het altijd een genot om de show te bezoeken. Ik begrijp dat uw leden en supporters teleurgesteld zullen zijn dat ze de voorstelling dit jaar niet fysiek kunnen bezoeken”, aldus de Queen in haar schrijven aan de organisatie.

Ook haar grootmoeder, Queen Mary, wordt aangehaald in de brief. Zij bezocht de Chelsea Flower Show in 1916 voor het eerst en zou het volgens Elizabeth “geweldig vinden dat zo veel mensen vandaag de dag zo enthousiast zijn over tuinbouw en dat tuinieren een populaire hobby is gebleven.”

Elizabeth is bovendien blij dat de organisatie wel tuinadviezen en virtuele sessies op haar website aanbiedt. “Terwijl u zich aanpast aan de huidige omstandigheden, hoop ik dat u nog wel van dit unieke evenement kan blijven genieten.”

 

BUZZR

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen