‘Queen speecht zondag over samen de coronacrisis doorkomen’

Door: DitjesDatjes
04-04-2020

In de televisietoespraak van koningin Elizabeth die zondag wordt uitgezonden zal ze onder meer het volk een hart onder de riem steken in deze tijden van coronacrisis, verwacht de Daily Mail. Volgens de krant zal de Queen ook zeggen dat zij en het volk ‘er samen instaan en zich er ook samen doorheen zullen slaan.’

Tekst gaat verder onder advertentie

Daarnaast is de verwachting dat de vorstin in haar toespraak de nadruk zal leggen op het samen doorstaan van de crisis door onder meer te wijzen op de sterke cohesie van het Britse volk in tijden van tegenspoed. Ook zal ze waarschijnlijk mensen in de gezondheidszorg en iedereen die tegen het virus strijdt een compliment geven. De videoboodschap is al eerder opgenomen in Windsor Castle.

Buiten de jaarlijkse kersttoespraak kwam het pas vier keer eerder voor dat de Queen het volk in een aparte videoboodschap toesprak. Dat gebeurde eerder tijdens de Golfoorlog in 1991, bij het overlijden van prinses Diana (1997) en Elizabeth’s moeder (2002) en tijdens haar diamanten jubileum in 2012.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD