Quinty Trustfull vindt werkloosheid Orlando fijn

Koffietijd-presentatrice Quinty Trustfull komt tegenwoordig vaak in een opgeruimd en schoongemaakt huis thuis. Haar man Orlando is werkloos, maar dat vindt zij helemaal niet zo erg.

Stofzuigen

Orlando Trustfull werkte als voetbaltrainer bij de Engelse club Crystal Palace, maar ruim een jaar geleden is hij daar ontslagen. Sindsdien zit hij thuis op de bang. ,,En dat hebben we nog geen moment vervelend gevonden”, vertelt Quinty aan weekblad Story. ,,Hij is jarenlang druk geweest. Altijd maar onderweg. Trainingen, wedstrijden. Dat was prima, maar het nu wel heel fijn om met z’n tweetjes te zijn.” De presentatrice is zelf regelmatig erg druk, en vindt het lekker dat Orlando uit zichzelf klusjes in huis oppakt. ,,De laatste weken heb ik werkdagen van zeventien uur gemaakt. Dan zorgt Orlando voor het eten en het huishouden. Hij ruimt de vaatwasser uit, doet boodschappen, stofzuigt het hele huis. Heerlijk! En dat hoef ik hem niet eens te vragen.”

Kinderen

Natuurlijk kan Orlando niet alles perfect doen, maar dat vindt Quinty niet erg. ,,Als het een keer voorkomt dat het huis een rommel is wanneer ik thuiskom, maak ik me er niet druk om. Dat wordt morgen wel opgeruimd, denk ik dan.” Vroeger vond Quinty het veel moeilijker om rommel in haar huis te accepteren. ,,Die wijsheid is met de jaren gekomen. Want nu haal ik er mijn schouders over op en plof tussen de troep naast Orlando op de bank. Ik ga er gewoon vanuit dat hij een leuke dag heeft gehad en er niet aan is toegekomen.”

Nu de twee kinderen van Quinty en Orlando het huis uit zijn, hebben ze weer meer tijd voor elkaar. Beiden hebben ze geen last van het ‘lege nestsyndroom’, want ze genieten van de tijd samen. ,,Orlando en ik brengen veel meer tijd samen door. Net zoals in het begin van onze relatie, zo’n dertig jaar terug. Alleen zijn we nu een stuk wijzer en is de onzekerheid weg. En dat maakt dat alles nu nog leuker is dan toen.”