Quinty verborg geheim voor collega’s

Quinty Trustfull
Door: Tanja Brouwer
10-07-2020

Quinty Trustfull heeft een heftige periode achter de rug. Ze heeft een lange tijd voor haar zieke vader gezorgd. Daar kon ze maar met weinig mensen over praten, want op haar werk hield ze haar mantelzorg geheim.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Extreem in de war’

De vader van Quinty, Cees van den Broek, overleed een jaar geleden. De Koffietijd-presentatrice vertelt in Nouveau voor het eerst over zijn overlijden en vooral over de heftige periode die daaraan vooraf ging. De man werd namelijk onverwachts ernstig ziek na een standaardoperatie aan zijn darmen. ,,Ik had er alle vertrouwen in dat het goed zou komen en dat hij snel weer naar huis zou ogen”, zegt Quinty. ,,Totdat zijn partner in paniek belde. Een herseninfarct. Zijn hele rechterkant raakte verlamd.” Tot overmaat van ramp kreeg de man ook extreme afasie en een delier. ,,Een situatie van extreem in de war zijn, waardoor je muizen op het plafond ziet lopen of denkt dat er telefoons in de lucht hangen.”

Mantelzorg

De vader van Quinty ging snel achteruit en de man kon niet meer thuis wonen. Omdat Quinty, haar zus en de partner van haar vader al snel zagen dat het personeel van het verpleeghuis het erg druk had, besloten ze te mantelzorgen. ,,Mijn zus de ochtend, ik meteen na Koffietijd en zijn partner de avond.” Na een periode mocht Cees toch weer naar huis en Quinty, die naast haar vader woonde, bracht veel tijd met hem door. ,,Hij ging wel achteruit. Soms moest ik er wel vier, vijf keer per nacht uit voor hem. Liep ik door de tuin om hem op te tillen of om te draaien.”

Maar een paar mensen op haar werk wisten van het mantelzorgen. ,,Ik wilde dat scheiden. Anders zou het moeilijk worden: hele gesprekken voeren, terwijl ik zo heftig in mijn emotie zat.”Alleen haar visagist en Loretta Schrijver wisten van Quinty’s geheim. ,,Mijn vader was de liefste man die ik ooit gekend heb. Hij heeft alleen maar liefde gegeven en daardoor ook ontvangen.”

Meer DenD