R. Kelly niet meer onder bewaking ter voorkoming zelfmoord

Door: DitjesDatjes
05-07-2022

R. Kelly staat niet meer onder permanente bewaking om te voorkomen dat hij zichzelf iets aandoet. Dat werd dinsdag in de rechtbank besloten, nadat de advocaat van Kelly de maatregel onnodig en “een extra straf” noemde. De raadsman vond dat de maatregel er juist voor zou zorgen dat Kelly zichzelf iets zou willen aandoen.

De rechtbank stelt dat Robert Sylvester Kelly, zoals de zanger voluit heet, onder permanente bewaking ter voorkoming van zelfdoding is gesteld na een psychologisch onderzoek. “Na een klinisch onderzoek is dinsdagochtend besloten dat Robert Sylvester Kelly, ook bekend als R. Kelly, vanaf vanmorgen niet meer onder permanent zelfdodingstoezicht staat”, laat de rechtbank weten.

De 55-jarige zanger werd vorig jaar schuldig bevonden aan onder meer het leiden van een organisatie die als doel had vrouwen en meisjes te misbruiken. Afgelopen week werd zijn straf in deze zaak vastgesteld op 30 jaar cel. De muzikant moet ook nog voorkomen in zaken met vergelijkbare beschuldigingen in de staten Illinois en Minnesota.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD