Rachel Hazes ‘flikt het weer’ met meezingfeest Een Rondje Hazes

Door: DitjesDatjes
27-02-2021

Heel Nederland kan zaterdagavond thuis meezingen met klassiekers van André Hazes tijdens Een Rondje Hazes. Bij dit livestreamconcert zingen diverse Nederlandse artiesten ter ere van de zeventigste verjaardag van de volkszanger zijn liedjes live vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. “Ik denk dat Dré boven heel trots zit te zijn”, vertelt Rachel Hazes aan het ANP. “Dat flikt ze toch maar weer even!”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In slechts drie weken heeft ze samen met het team het meezingfeest opgezet. “We hebben heel hard gewerkt, maar het is gelukt”, vertelt de 50-jarige weduwe. “Normaal doen we natuurlijk ook Hazes-concerten, maar dan nemen we het wel wat ruimer”, grapt ze. Naast het liveconcert vanuit het Concertgebouw, is er ook een voorprogramma. Hierin treden artiesten op vanuit verschillende locaties die iets betekend hebben voor André. “Zoals de ArenA en het Olympisch Stadion. Maar ook The Corner, het Amsterdamse kroegje dat hij van plan was te kopen.”

Het idee voor het feest kwam voort uit een vraag. “Mensen vroegen me of er niet eens iets gedaan kon worden voor een leuke avond, al is het thuis”, zegt Rachel. “Veel zijn coronamoe en kunnen wel een verzetje gebruiken”, legt ze uit. Dus, dacht ze, daar kunnen we wel wat aan doen. “Hoe leuk als jij zaterdagavond even mee kan blèren met Een beetje verliefd met je wijntje in je hand?”

Bosje boemen

Aan het concert doen maar liefst 19 artiesten mee, waaronder Tino Martin, Xander de Buisonjé, Trijntje Oosterhuis, Willeke Alberti, Lil’ Kleine en OG3NE. “Iedereen stond te trappelen om mee te doen en dat werkt heel fijn.” Bovendien vonden sommigen het ook een eer, legt ze uit. “Het is het zeventigjarig jubileum van Dré, veel vinden het mooi om eraan mee te werken.”

Ze hoopt dat het publiek een beetje opknapt van een avondje meezingen en ontspanning. “Ik ben nu al ontzettend blij door de dankbaarheid van de mensen”, vertelt Rachel, die al veel positieve reacties heeft gekregen. Maar zelf wil ze die avond gewoon werken. “Ik vind het niet gepast om zelf niet erbij te zijn. Al zet ik maar een bosje bloemen of handgel neer.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD