Rachel Hazes: ‘Ik weet niet waarom Rox boos op mij is’

Rachel Hazes
Door: Eva Steins
15-10-2020

Voor Rachel is het onbegrijpelijk dat haar dochter Roxeanne niets meer met haar te maken wil hebben. Rachel geeft aan dat de breuk voor haar als een donderslag bij heldere hemel kwam. Rachel denkt niet dat het probleem bij haarzelf ligt. ,,Het is meer iets bij Rox zelf.”

Vete

Het is de zoveelste vete in huize Hazes. Ook Dré Hazes kan hierover meepraten. Hij had jarenlang geen contact met zijn moeder en zus, maar heeft het nu met beide weer bijgelegd. Roxeanne en Rachel blijven echter achter. Volgens Dré zit hun ruzie ingewikkelder in elkaar en is de wond dieper. Aan Privé vertelde hij: ,,Volgens mij zijn zij nog een tandje erger met elkaar”.

Roxeanne weigert uitspraken te doen over de vete met haar moeder, maar tussen de regels door is een hoop spanning te lezen. Zo ‘vergat’ Rachel haar dochter te noemen in haar moederdag eerbetoon, en ook bij de onthulling van het wassenbeeld van André Hazes senior werd Roxeanne pijnlijk gepasseerd door mams. Ze schreef bij het bericht dat ze het wassenbeeld van André gedaan heeft ‘voor hun kleine jongen’, en vergat toevallig even hun ‘kleine meid’.

Geen antwoord

Wat Rachel betreft ligt de verantwoordelijk van de ruzie buiten haar macht. Roxeanne zou degene zijn die wrok koestert. Ze vertelt openhartig over hun breuk aan Story. Rachel verklaart dat ‘haar moederhart huilt’ nadat Rox niet aanwezig was op de onthulling van het wassenbeeld van papa André.

,,Niemand wordt moeder om zijn kind niet meer te zien. Ik heb Rox gewoon uitgenodigd, maar ze heeft ervoor gekozen om er niet bij te zijn. Dat respecteer ik. Ik wil haar graag in haar waarde laten.”

Rachel krijgt naar eigen zeggen de koude schouder van Roxeanne. De reden van haar koude gedrag is Rachel ook niet duidelijk. zij onthult dat Roxeanne niet aan haar wilt vertellen wat er aan de hand is.

,,Ik heb haar een stuk of tien berichtjes gestuurd met de vraag wat er aan de hand is. Daar heb ik nooit antwoord op gekregen. Geeft niet, dat komt wel.”

Volgens Rachel ligt het probleem volledig bij Roxeanne, en niet bij haarzelf.

,,Het is ook niet iets tussen ons dat mis is, het is meer iets bij Rox zelf. En daar wil ik het bij laten. Want weet je, meestal trek je in dit soort situaties achteraf samen de conclusie dat het nergens over ging. Dat was toen kleine André en ik even geen contact hadden ook zo.”

Verhuizing

Ook vertelt Rachel dat Roxeanne de reden geweest is dat zij moest verhuizen. Door de ruzie tussen moeder en dochter komt ook kleinzoon Fender niet meer bij haar over de vloer.

,,Dat vind ik vreselijk. Fender was eerst drie dagen in de week bij me, toen ik nog boven Rox woonde. Je mag ook wel weten dat dat de reden is geweest dat ik ben verhuisd. Dan zag ik die kleine beneden. En hij mij, waarna hij dan zijn armpjes naar me spreidde. En dan werd hij weer naar binnen gehaald. Dat werd me te wrang…”

LEES OOK:

Droom Monique is ‘samenwonen’ met Roxeanne

Meer DenD