Rachel Hazes kocht mes om zelfmoord mee te plegen

Rachel Hazes
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Dat Rachel Hazes door een donkere periode ging, was al bekend. Maar nu onthult de vrouw van wijlen André Hazes pas hoe slecht het écht met haar ging. Rachel blijkt lange tijd te hebben rondgelopen met suïcidale gedachten.

‘Geen licht meer’

In het nieuwe SBS-programma ‘Het Hek van de Dam’ vertelt Rachel openhartig over haar psychische problemen. Bram Moszkowicz, net als Rachel een van de kandidaten, luistert naar het heftige verhaal. ,,Ik heb rondgelopen met het idee van een zelfmoordpoging. Ik was moegestreden. Ik dacht: ’Ik ga naar mijn moeder.’ Het is een soort kortsluiting in je hoofd. De knop ging om. Ik heb er weken mee rondgelopen”, zegt Rachel tegen de Bram. ,,Ik zag geen licht meer aan het einde van de tunnel.”

Bewust en doordacht

,,Was het gepland? Was het opzettelijk, om even in mijn oude jargon te spreken?”, vraagt Bram vervolgens aan Rachel. ,, Ja. Ik heb twee weken van tevoren een mes gekocht. Ik heb contant betaald zodat ik niet getraceerd kon worden”, antwoordt Rachel. ,,Ik heb een brief aan mijn kinderen geschreven en ik dacht ’ik doe het in de badkamer, dan hebben ze er het minste last van als ze me vinden’.”


Worstel je met suïcidale gedachten of maak je je zorgen om iemand anders? Praat er dan over. Bel 113 of ga naar www.113.nl. Het nieuwe nummer van Stichting Zelfmoordpreventie 113 is 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar.

Tags

BRAM MOSZKOWICZDEPRESSIEFRACHEL HAZESZELFMOORD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck