Rachel strijdvaardig: ‘Ik stop pas als Marieke mijn huis uit is’

Rachel strijdvaardig in proces
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Rachel Hazes en haar voormalige beste vriendin Marieke van Beek hebben al een lange tijd ruzie over geld. Rachel is strijdvaardig en vertelt openhartiger dan ooit over de rechtszaak die ze heeft aangespannen. ,,Ik laat haar pas met rust als ze mijn huis uitgaat.”

Toen Rachel in 2016-2017 ziek werd, heeft ze drie mensen tekenbevoegd gemaakt: Marieke van Beek, Robert Arjan Israël en haar dochter Roxeanne. Volgens Rachel is er in die tijd veel achter haar rug om gebeurd, zoals een betaling van ruim 24.000 euro voor een coachingsprogramma.

Ook kocht Rachel een woning voor Marieke, waarvoor 800 euro huur werd betaald. Achteraf vond Rachel dit toch te weinig, helemaal omdat Marieke haar nog flink wat geld moest terugbetalen. Via de rechter probeerde Rachel in plaats van 800 euro, 1450 euro huur per maand af te dwingen.

‘Het is gewoon handjeklap geweest’

Ze kreeg geen gelijk, maar legde zich niet daarbij neer. Rachel sleept haar vriendin nu voor de tweede keer voor de rechter en blijft net zo lang doorgaan tot de onderste steen boven is. ,,Er is een filmpje dat zíj heeft opgenomen om reclame te maken voor dat coachingsbedrijf. Daarin zegt ze dat ze eerst van plan was om maar twee keer naar de coaching te gaan. Waarom moet je dan 24.200 euro uit mijn bedrijf trekken? En toevállig bij de persoon die ook de huurovereenkomst met mij heeft gemaakt”, vertelt Rachel in weekblad Party.

Hiermee bedoelt ze Robert Arjan Israël, die dus betrokken is bij het coachingstraject én bij de huurovereenkomst. ,,Voor mijn gevoel is dat gewoon handjeklap geweest tussen Marieke en Robert Arjan Israël. Zo van: ‘Jij hebt die huurovereenkomst, ik doe dat coachingstraject’.

Woning aan het water voor 800 euro

Volgens Rachel hebben beiden misbruik van haar gemaakt in de tijd dat ze de weg kwijt was. ,,Marieke zit gewoon in een huis van mij in Vinkeveen aan het water voor achthonderd euro per maand. Voor achthonderd euro kun je in Vinkeveen nog niet eens een schuur kopen”, legt ze uit.

,,Marieke jokt alleen maar. Ik ben in al die jaren dat we bevriend waren, niet slecht voor haar geweest. Maar het kan niet zo zijn dat Nederland mij gaat zien als een rijke weduwe die een arm vrouwtje aanpakt. Ik ben gewoon genaaid waar ik bij stond, dat moet je bij mij gewoon niet doen.”

‘Ook Roxeanne is voorgelogen’

Rachel wil ook dat haar dochter Roxeanne wordt gehoord in de zaak. Roxeanne zette destijds namens haar moeder een handtekening onder het huurcontract.

,,Het is echt niet om Roxy aan te pakken. Niet alleen ik ben voorgelogen, maar Rox ook. Zij was jong en alles is altijd voor haar gedaan en geregeld, dus zo’n meisje weet ook niet wat dat allemaal inhoudt en wat er is gebeurd en gedaan”, legt Rachel uit. ,,Maar wat Marieke betreft: ik heb maar één wens en dat is dat ze mijn huis uitgaat. Dan pas laat ik haar met rust.”

Tags

HazesMarieke van BeekRachel HazesrechtszaakRoxeanne Hazes

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie