Rachel verbreekt stilzwijgen: ‘Ik was moegestreden’

Rachel Hazes
Door: Tanja Brouwer
27-11-2019

Jarenlang heeft Rachel Hazes bijna niets naar buiten gebracht over haar mentale toestand. Dat het niet goed met haar ging, was duidelijk. Maar nu vertelt ze eindelijk haar eigen verhaal.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Te veel

,,Het werd mij op een gegeven moment allemaal te veel”, zegt de moeder van André en Roxeanne tegen weekblad Story. ,,Het verdriet om André, de enorme media-aandacht en daarbij de zorg voor onze kinderen.” Jaren lang lukte het haar om voor de buitenwereld sterk te blijven. ,,Ik heb altijd tegen iedereen geroepen dat het goed met mij ging. De werkelijkheid was echter dat ik er helemaal doorheen zat.”

Haar verdriet werd niet minder. Steker nog: Rachel vertelt dat het jaar na jaar alleen maar erger werd. Zo erg, dat het haar niet meer lukte goed voor zichzelf te zorgen. Ze sliep maar een paar uur per nacht en at slecht. ,,Ik was bang om te falen en dus bleef ik doorgaan. Dag in, dag uit, jaar in, jaar uit. Moegestreden was ik.” Uiteindelijk kon Rachel het niet meer opbrengen en stortte ze in. Ze kreeg een zware burn-out. Inmiddels gaat het weer beter met Rachel en lukt het haar positief naar de toekomst te kijken. ,,Stukje bij beetje kreeg ik meer grip op mijn leven. En nu ben ik er weer! Fit en sterk!”

Familie

De familiebanden zijn ook weer beter dan ze jaren geweest zijn. Rachel ziet haar zoon André weer, met wie ze lang nauwelijks contact had. Ze is zelfs naar een van zijn concerten in Ahoy geweest en liet haar nagels lakken door André.

Meer DenD