‘Rachel wordt vandaag ontmaskerd’

Rachel straks Hazes af?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Het uur van de waarheid: Rachel Hazes staat vandaag tegenover haar dochter Roxeanne in de rechtbank. Roxeanne heeft samen met een voormalig testamentair bewindvoerder een zaak aangespannen tegen haar moeder omdat zij zich volgens hen ten onrechte voordoet als erfgename van André Hazes. Volgens velen is het duidelijk: Rachel wordt vandaag ontmaskerd.

André Hazes had drie jaar voor zijn dood in zijn testament aangepast dat Rachel niets zou erven wanneer zij zouden scheiden óf wanneer er een procedure daartoe zou zijn opgestart. Rachel besloot al eerder tot een echtscheidingsprocedure, maar pauzeerde dat toen het slecht met André ging. Maar: hoewel de scheidingsprocedure werd gepauzeerd, bleef het wel op de rol bij de rechtbank staan. Door deze uitsluitingsclausule zouden Dré en Roxeanne de enige erfgenamen zijn.

Documenten

Rachel zegt op haar beurt dat deze informatie niet klopt en dat ze documenten heeft die aantonen dat ze niet in scheiding lag. Deze documenten probeert Roxeanne al maanden te krijgen, maar omdat ze die niet te zien kreeg besloot ze haar moeder voor de rechter te slepen.

‘Ontmaskerd’

Maandenlang heeft Roxeanne geprobeerd om dit geding te voorkomen, maar wil de laatste waarheid over haar overleden vader op tafel krijgen. Roxeanne eist inzage in alle documenten én wil het Rachel verbieden zich te afficheren als erfgenaam van Hazes. ,,Dit betekent ook dat Rox eist dat Rachel zichzelf geen Rachel Hazes meer mag noemen. Heel heftig!”, meldt Yvonne Coldeweijer op Instagram. ,,Ik hoor van spionnen dat Rachel vandaag ‘ontmaskerd zal gaan worden.”’

‘Echtscheidingsprocedure liep nog’

Roxeanne is vandaag niet aanwezig in de rechtbank. Haar advocaat Maarten Kox leest haar verklaring voor. ,,Er was geen sprake van een ingetrokken echtscheidingsprocedure. Pas ná het overlijden van André Hazes werd die procedure ingetrokken”, zegt Kox in de rechtbank. ,,Voor het overlijden van Hazes, liep de echtscheidingsprocedure nog.”

Geen schulden

Dat betekent dat Rachel géén erfgenaam is, concludeert Kox. Ook heeft Rachel volgens Kox na het overlijden van Hazes altijd beweerd dat ze alleen schulden had geërfd, dat ze de kinderen uit een eerder huwelijk had uitbetaald en dat ze wettig erfgenaam was. Volgens Kox duurt die onrechtmatige toestand tot op de dag van vandaag voort. Ook het nabestaandenpensioen dat André op zijn dochter had afgesloten, is door Rachel opgestreken. ,,Nu al 13 jaar lang”, aldus Kox.

Het staat vast dat er geen schulden waren, aldus Kox. ,,Maar 8 ton in contanten, een villa met een overwaarde van 1,1 miljoen en betalingen van onder meer Buma-Stemra.”

Volg de hele rechtszaak op het Twitteraccount van rechtbankverslaggever Saskia Belleman, die vandaag aanwezig is.

Tags

HAZESRACHEL HAZESRECHTSZAAKROXEANNE HAZES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck