Racoon maakt eerste Nederlandstalige plaat

Door: DitjesDatjes
22-01-2020

Racoon brengt dit najaar voor het eerst een Nederlandstalige plaat uit. Dat maakten zanger Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige bekend in De wereld draait door. De eerste single Het is al laat toch is woensdag direct uitgebracht.

Aanleiding is min of meer het succes van Oceaan, de tot nu toe enige Nederlandstalige track van Racoon. Het nummer werd in 2012 een grote hit. Racoon was in 2018 huisband in DWDD, waar ze opnieuw in eigen taal korte liedjes zongen. Enkele van die liedjes vormen nu de basis voor het nieuwe album.

“Door Oceaan heel veel live te spelen, en later als huisband bij De wereld draait door te mogen optreden, heb ik me het zingen in mijn moederstaal eigen gemaakt”, aldus Bart. “Ik hou niet van ingewikkelde teksten. Daar wil ik voor waken. Ook dat heb ik geleerd van Oceaan: het hoeft helemaal niet hoogdravend. Ik heb mijn eigen manier gevonden om Nederlandstalig te schrijven. Gewoon lekker mezelf zijn. Ondertussen kwamen steeds meer… riedels, dingetjes in mijn hoofd boven, die Nederlandstalig waren.”

Racoon kondigde woensdag ook direct een korte clubtoer aan. In april treden de Zeeuwen op in Eindhoven, Utrecht en Groningen. De kaartverkoop begint vrijdag.

 

BuzzE

 

 

TAGS

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen