Radio 1-presentator Stephan Komduur wint Philip Bloemendal Prijs

Door: Ditjes en Datjes
08-12-2022

Presentator Stephan Komduur, bekend van de NPO Radio 1-programma’s Vroeg! en De Nieuws BV, heeft donderdag de Philip Bloemendal Prijs gewonnen. De winnaar van de prijs voor jonge getalenteerde journalisten werd bekendgemaakt in het AVROTROS-radioprogramma EenVandaag. Hart van Nederland-verslaggever Merel Ek en Maxime de Vries van NOS Stories waren de andere twee genomineerden.

De vakjury bestaande uit voorzitter Evelien de Bruijn (programmamaakster en presentatrice), Iris van Lunenburg (presentatrice en columniste), Antoin Peeters (presentator RTL Nieuws), Winfried Baijens (presentator NOS Nieuws) en Sosha Duysker (winnaar Philip Bloemendal Prijs 2020) noemt Komduur in het juryrapport een “genot voor oog en oor”. De journalist “vult zich als een spons met kennis en gebruikt die op de juiste momenten. De winnaar is geduldig, rustig en nieuwsgierig”, aldus de jury.

De tweejaarlijkse Philip Bloemendal Prijs, is vernoemd naar de in 1999 overleden presentator van het Polygoonjournaal. De winnaar ontvangt 3500 euro, te besteden aan een opleiding om zich verder te ontwikkelen. Eerder wonnen onder anderen Brecht van Hulten, Sofie van den Enk, Ajouad El Miloudi, Luuk Ikink en Eva Cleven de prijs.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD