Radio 2-dj’s geven startschot voor stemperiode Top 2000

Dj’s Wouter van der Goes en Frank van ‘t Hof hebben zondagmiddag in Woerden het startsein gegeven voor de stemweek van de NPO Radio 2 Top 2000. Precies om 12.00 uur drukten de twee een knop in waarna de bekende tune van de lijst klonk en het stemmen kon beginnen.

In het Utrechtse Woerden waren tientallen mensen afgekomen op de start van de stemweek. Zij konden ter plekke direct beginnen met het invullen van hun lijstje.

Mensen die mee willen helpen met het samenstellen van de Top 2000 kunnen maximaal 35 nummers selecteren. Daarvoor hebben ze tot zaterdag de tijd. Om mensen een handje te helpen rijdt Radio 2 de hele week met een Stembus door het land. ‘s Ochtends en ‘s avonds worden er ook programma’s vanuit de bus gemaakt.

Bohemian Rhapsody

Vorig jaar luisterden meer dan 11 miljoen mensen naar de lijst, die traditiegetrouw wordt uitgezonden tussen kerst en oud en nieuw. Zo’n 6 miljoen Nederlanders brachten hun stem uit.

Zaterdagmiddag wordt direct de top tien van dit jaar bekendgemaakt. Bohemian Rhapsody van Queen stond vorig jaar voor de zestiende keer op nummer 1. Hotel California van Eagles en Piano Man van Billy Joel stonden op plaats twee en drie.

 

BuzzE