‘Radio 538 geeft Coen en Sander de bons’

Coen en Sander
Door: Eva Steins
12-01-2021

Volgens radio dj Patrick Kicken krijgen Coen en Sander binnenkort slecht nieuws te horen. Hij voorspelt dat het radio duo binnenkort op zoek moet naar een nieuwe baan…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In een column op Spreekbuis doet de dj deze voorspelling. Hij zegt dat hij niet verwacht dat Radio 538 het contract van de dj’s zal gaan verlengen. Het contract loopt dit jaar af en volgens Patrick is hun programma op Radio 538 ‘het zorgenkindje’ van de middag. ,,Daar gaat iets veranderen, linksom of rechtsom.”

Uit elkaar

De voormalige presentator van Radio Veronica verwacht dat het duo uit elkaar zal gaan. Hij voorspelt een ‘aardverschuiving’ in radioland.

,,Ik schets je dit scenario: Wietze de Jager krijgt de ochtend, Frank Dane verhuist over een half jaar naar de middag (zonder al teveel gezichtsverlies) en Coen en Sander gaan uit elkaar.”

Daarnaast noemt hij de show van de mannen ‘uitgekauwd’. ,,Het huwelijk is klaar, de magie is uitgewerkt, de items uitgekauwd. Coen Swijnenberg vertrekt terug naar de publieke omroep, om ‘iets’ bij NPO 3FM te gaan doen. En/of een programmaatje bij NPO Radio 2, waar hij saai genoeg voor is.”

Ook voor Sander Lantinga ziet hij de toekomst somber in.

,,Lantinga is een grappenmaker die ze bij TV goed kunnen gebruiken, dus die zie ik zijn radiocarrière vaarwel zeggen en een lullig quizje bij de commerciëlen of een semi-intellectuele talkshow doen bij de publieken. Iets met gehandicapten of mensen die doodgaan.”

Meer DenD