Rafael in tranen om Estavana

Estavana

De Nederlandse handbalmeiden wonnen afgelopen week de WK-finale in Japan. De reactie van voormalig voetballer Rafael van der Vaart bleef daarbij niet onbesproken. Estavana Polman, handbalster van het Nederlands handbalteam en vriendin van Rafael, vertelt meer over de reactie van haar vriend.

Rafael zat in een uitzending van Ziggo Sport, toen hij de handbalwedstrijd volgde. In een ijzersterke finale, moesten de Nederlandse vrouwen de Spanjaarden zien te verslaan. Met eén doelpunt verschil wonnen ze. De reactie van Rafael was snel op alle mediakanalen te bekijken. Gejuich, enthousiasme en een handbal die over tafel werd gegooid.

‘Alleen maar janken’

Het team is afgelopen nacht aangekomen in Nederland. Estavana liet aan Shownieuws weten dat ze een telefoontje kreeg van Rafael na afloop, waarbij hij niet kon ophouden met huilen: ,,Hij moest alleen maar janken.”

Overwinning vieren

Op de vraag hoe ze het nou gaan vieren, maakt de handbalster een grap: ,,Nou, dat willen jullie niet weten!” De grap ronde ze af met: ,,Nee… nee. Ik ga lekker met mijn kind op de bank zitten en genieten van mijn overwinning.”

Voor het eerst in de geschiedenis wisten de Nederlandse handbalmeiden de wereldtitel binnen te slepen. De ploeg is nu genomineerd voor sportploeg van het jaar. Het sportgala zal woensdag plaatsvinden in Amsterdam.