Rammstein moet zich ook in Nijmegen aan geluidsregels houden

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Rammstein moet zich bij de twee concerten in het Goffertpark in Nijmegen op 18 en 19 juni aan de geluidsregels houden. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten aan het ANP. De twee optredens maken deel uit van een Europese tour van de Duitse band.

Er is een evenementenvergunning verleend met daarin een ontheffing voor het verbod op geluidhinder, gebaseerd op de beleidsregels voor evenementen in de openlucht. De gemeente voert tijdens het concert controlemetingen uit, metingen die ook door de organisatie zelf uitgevoerd en bijgehouden moeten worden.

Wordt er niet voldaan aan de voorschriften uit de ontheffing, dan kan een last onder dwangsom worden opgelegd. De overlast moet dan meteen verholpen worden, legt de woordvoerder uit.

De gemeente Groningen besloot vorig jaar acht wijk- en buurtverenigingen in het gebied rondom het Stadspark geld over te maken na concerten van Rammstein daar dat jaar. De geluidsnorm werd voor de concerten verhoogd van 100 naar 103 decibel. De buurt werd niet gecompenseerd voor geluidsoverlast, maar voor het te laat communiceren van het harde geluid.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck