Rampzalig nieuws volgens familie: ‘Aretha Franklin is stervende’

Door: Redactie
13-08-2018

The Queen of Soul Aretha Franklin ligt op sterven. Haar familie zou inmiddels volgens de laatste berichten afscheid van haar hebben genomen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Hou er rekening mee dat Aretha kan sterven”, aldus een familielid volgens een Amerikaanse entertainmentsite.

De zangeres van You Make me Feel Like a Natural Woman en Respect, heeft alvleesklierkanker. Inmiddels acht jaar gaat het al niet goed met haar gezondheid.

Er is bijna niemand die de artistieke status van Aretha Franklin kan evenaren. Misschien Whitney Houston. Een paar jaar geleden trad ze nog op voor de Obama’s en zorgde ze voor een zinderende sfeer in de concertzaal. Barack Obama moest zelfs een traantje wegpinken toen Franklin, getooid in een enorme bontjas, achter de vleugel ging zitten en You make Me Feel Like an Natural Woman inzette.

Wie kent haar hits niet? I Say a Little Prayer, Think, What a Fool Believes. En natuurlijk werd ze onderscheiden met the National Medal of Arts en door het tijdschrift Rolling Stone werd ze uitgeropen tot beste zangeres aller tijden.

De carriere van Aretha begon in de kerk, waar haar vader dominee was. Ze begon met liedjes in de jaren zestig van Al Jolson, zoals Rock-a-bye Your Babie with an Dixie melodie en later kwam I Never Loves a Man.

In 2013 zei Aretha nog dat ze 85% was genezen. De fans haalden opgelucht adem. Een jaar later kwam er zelfs nog een nieuw album uit met songs van andere wereldberoemde zangeressen.

Officiële mededelingen over de gezondheidsstatus van Franklin zijn er nog niet.

Meer DenD