Rapper Josylvio weer vrij na aanhouding op luchthaven Curaçao

Door:
18-06-2021

WILLEMSTAD (ANP) – De Nederlandse rapper Josylvio is na een nacht in de cel op Curaçao weer vrijgelaten. Dat laat zijn management weten op Instagram.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Josylvio kreeg het woensdag (Curaçaose tijd) met agenten aan de stok toen bij aankomst op Hato Airport bleek dat zijn reisdocumenten niet in orde waren. Er ontstond er een woordenwisseling met lokale politiemensen, waarbij één agent hem een klap in het gezicht gaf. Josylvio werd aangehouden vanwege belediging en het verstoren van de openbare orde.

Volgens zijn management waren zijn papieren wel in orde. “Onlangs ontving hij, na aanvraag, een nieuw paspoort. Maar door een fout in het systeem werd het onterecht als gestolen opgegeven. Zijn gemeente erkent de fout en alle juiste papieren zijn direct opgestuurd naar de Koninklijke Marechaussee (KM) op Schiphol”, schrijft het management. De documenten werden echter niet verwerkt door de Antilliaanse ambassade en Josylvio zou direct terug moeten vliegen naar Nederland. “Inmiddels is Josylvio vrijgelaten en zijn alle door de KM opgestuurde documenten uit Nederland correct verwerkt en afgehandeld in Curaçao”, aldus het management.

De rapper is op het Caribische eiland om aan zijn nieuwe album te werken en blijft daar voorlopig.

 

ANP

 

 

Meer DenD