Rapper Tekashi 6ix9ine mag celstraf niet thuis uitzitten

Door: DitjesDatjes
22-01-2020

Rapper Tekashi 6ix9ine moet gewoon in de gevangenis blijven. De 23-jarige Amerikaan had in de rechtbank gevraagd om zijn celstraf thuis uit te zitten, maar dat is dinsdag afgewezen. De rechter vindt dat Tekashi achter de tralies hoort om “na te denken over de ernst van zijn misdaden”, melden Amerikaanse media.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tekashi, die eigenlijk Daniel Hernandez heet, werd eind vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar vanwege betrokkenheid bij een criminele bende. De rapper bekende schuld aan onder meer drugshandel, wapenbezit en mishandeling. Daniel zou eigenlijk een zwaardere straf boven het hoofd hangen, maar omdat hij tegen andere bendeleden had getuigd, kon hij een deal sluiten met justitie.

De rapper heeft in afwachting van zijn proces al dertien maanden in de cel gezeten en komt dus dit jaar op vrije voeten. Wel staat hij vijf jaar onder toezicht.

Eerder kwam Daniel ook al in de problemen met justitie. Zo kreeg de rapper een proeftijd opgelegd voor het maken en verspreiden van een seksvideo met een minderjarige vrouw. Ook werd hij beschuldigd van het mishandelen van een fan.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD