Rapper vrij om persoonlijke omstandigheden

Door:
25-07-2017

AMSTERDAM – De twintigjarige rapper K.M. die zaterdag werd aangehouden voor verboden wapenbezit, is dinsdagmiddag weer vrijgelaten. De rechter-commissaris heeft zijn voorlopige hechtenis geschorst, “vanwege bijzondere persoonlijke omstandigheden”. De man blijft verdachte en moet op een later tijdstip voor de rechter verschijnen, laat een woordvoerster van de rechtbank weten.

Het lid van de Haagse rapformatie Strictly Family Business (SFB) werd zaterdag aangehouden op het Arena Park in Amsterdam-Zuidoost, waar SFB optrad tijdens een festival. De woordvoerster laat weten dat M. zaterdag niet mag optreden op het Kwaku Summer Festival in Amsterdam, waar de rapgroep staat ingeroosterd.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De rapformatie kwam onlangs in het nieuws doordat drie leden, onder wie M., in Suriname voor de rechter moesten verschijnen vanwege seks met een minderjarige en het verspreiden van een seksfilmpje. De rechter achtte de drie schuldig aan seks met een minderjarige, maar legde straffen op die gelijk waren aan hun voorarrest. De rechtbank sprak de rappers vrij van de beschuldiging dat ze het seksfilmpje hebben verspreid. Wel waren ze medeplichtig aan het maken ervan. In maart kwamen ze vrij.

De dag voordat M. gearresteerd werd had de rapper zelf contact met de politie opgenomen omdat hij bedreigd zou zijn met een vuurwapen. De politie zette groot in en kwam met een arrestatieteam op de melding af. Agenten controleerden zes mensen, maar vonden geen wapens. M. was daarna verdwenen en diende geen aanklacht in.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD