Raven van Dorst nauwelijks op boerderij te vinden: ‘Zorg dieren overgedragen’

Raven zit niet op de boerderij
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

In het programma Boerderij van Dorst ontvangt Raven van Dorst elke week twee BN’ers die komen helpen op de boerderij. De gasten slapen dan net als Raven op de boerderij. Maar de grote vraag is: slaapt Raven ook op de boerderij wanneer de camera’s niet rollen?

Raven was dolenthousiast over het idee om op een boerderij te gaan wonen. ,,Ik liep al een tijdje rond met het idee om buiten te stad gaan wonen en iets meer zelfvoorzienend te gaan leven”, zei Raven in Veronica Superguide.

Leerproces

Door de rustigere coronaperiode was dit mogelijk en Raven besloot in april vorig jaar er te gaan wonen. ,,Het leek me goed om dat leerproces in te gaan: zelf groenten verbouwen, dingen opknappen, in de weer met geiten en kippen”, aldus Raven. ,,Het leek me leuk om dat in een programmavorm te gieten, want het is toch een interessant gegeven: een stadsmens die buiten gaat wonen en voor zichzelf gaat zorgen.”

Raven woonde weliswaar afwisselend in diens woning in Rotterdam, maar bracht het meeste van de tijd door op de boerderij.

Raven nog nauwelijks op boerderij

Maar nu Nederland weer terug is naar het oude normaal, is er een hoop veranderd. Inmiddels is Raven nog nauwelijks te vinden op de boerderij. En dat heeft alles te maken met diens rockmetalband Dool.

,,Nu de samenleving weer open is gegaan, en de concertzalen ook, betekent dat dat Raven weer kan optreden met de band. Die is dus nu minder op de boerderij en weer meer met muziek bezig”, aldus een woordvoerder van BNNVARA in gesprek met Veronica Superguide.

Wie zorgt er voor de dieren?

Het zorgt voor een hoop verwarring. Want wie op een boerderij woont, weet dat je altijd thuis moet zijn voor de dieren. Wie zorgt er voor de boerderijdieren van Raven?

,,Als die er niet is, worden de zorgen overgenomen door deskundige mensen rond de boerderij, zoals de buren die een zorgboerderij runnen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij komen vaak helpen en houden tijdens afwezigheid een oogje in het zeil.”

Tags

BOERDERIJ VAN DORSTRAVEN VAN DORST

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck