Raymond van Barneveld over zijn toekomstplannen

Barneveld
Door: Lies Jansen
26-01-2020

Darter ‘Barney’ heeft een pittige tijd achter de rug. Zo bleek de relatiebreuk met Silvia heftig te zijn verlopen en ook zijn nieuwe ‘jongere’ vriendin bleef niet onbesproken in de media. Daarnaast gaf de darter aan te stoppen met zijn carrière. Nu is Raymond duidelijk over zijn toekomstplannen.

‘Ik word er zelf een beetje moe van om telkens weer terug te kijken’

,,Het gaat hartstikke goed met me. Natuurlijk heb ik flink gebaald. Maar het nieuwe jaar is weer begonnen en we gaan alleen maar leuke dingen doen”, vertelt Raymond aan De Telegraaf. Raymond geeft inderdaad aan dat het een lastig jaar was: ,,Ik heb een lastig jaar gehad en ik word er zelf een beetje moe van om telkens weer terug te kijken. Daar wil ik graag mee stoppen. Het heeft even geduurd, maar alle stress is in feite nu weg.”

Heftige relatiebreuk met Silvia

Nadat bleek dat Raymond een aantal keer tijdens zijn relatie was vreemdgegaan, en hij verliefd werd op zijn nieuwe vriendin, kwam de relatie met Silvia aan zijn einde. De relatiebreuk bleek voor Silvia enorm heftig. Later gaf ze toe, te vaak naar de fles te hebben gegrepen. Nu ze terug is uit de afkickkliniek gaat het weer stukken beter.

‘Focussen op wat komen gaat’

Raymond vertelt nu tevreden te zijn met alles. En zich enorm te verheugen op de toekomst, samen met zijn vriendin Julia: ,,Het verleden laat ik achter mij, ik focus mij nu op de toekomst”, vertelt Raymond.
Maar nog vaker moet terugblikken ziet de darter niet zitten: ,,Alle verhalen over mijn carrière wil ik graag zo laten. Ik heb niet veel zin meer om continu terug te blikken. Ik wil alleen maar vooruitkijken. Er is genoeg over gezegd en geschreven. Je kunt dat toch niet meer goedmaken. Dat is nu eenmaal gebeurd. Laten we focussen op wat komen gaat en niet wat geweest is.”

Raymond kondigde niet zo lang geleden aan te stoppen met darten. Voordat hij kan genieten van zijn pensioen moet hij eerst nog zijn afscheidstour afronden.

Meer DenD