Reacties op het tragische overlijden van Peter R. de Vries

Reacties overlijden Peter R de Vries|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Nederland is in shock door het overlijden van Peter R. de Vries. Politici, collega’s, familie en de rest van Nederland ondergaat de moord op De Vries als een nachtmerrie. Gezagdragers en iedereen noemen De Vries een held die geknokt heeft tot het einde. Lees hier alle reacties:

Familie Peter R. de Vries:

„Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ’On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.”

Premier Rutte: 

,,Het overlijden van Peter R. de Vries raakt mij diep. Het is bijna niet te bevatten. Mijn gedachten zijn bij zijn gezin, zijn familie, vrienden, collega’s, alle mensen die dichtbij hem stonden en ik wens ze heel veel sterkte toe op dit onvoorstelbaar moeilijke moment.

Peter R. de Vries was altijd toegewijd, vasthoudend, voor niets en niemand bang. Altijd op zoek naar de waarheid en op de bres voor gerechtigheid. En daarom des te dramatischer dat hij nu zelf slachtoffer is geworden van een groot onrecht.

Aan Peter R. de Vries zijn we verplicht ervoor te zorgen dat het recht zijn beloop krijgt. Dit mogen en zullen we in Nederland nooit tolereren. We zullen alles op alles zetten om de misdaad met alle mogelijke middelen te bestrijden. Deze laffe daad mag niet onbestraft blijven.”

Sigrid Kaag:

,,Geen woorden voor dit verlies. Ik wens de familie en vrienden van Peter R de Vries veel kracht en sterkte.

Zijn strijd voor gerechtigheid en rechtvaardigheid is een opdracht aan ons allen. Om het goede te doen, ongeacht de tegenstand. Opdat recht en rechtvaardigheid zegevieren.”

John van den Heuvel:

,,Het ontzettend verdrietige bericht van het overlijden van Peter raakt me diep. De vechter, doorzetter, hulpverlener, topjournalist, liefdevolle en trotse (groot)vader, collega, crimefighter en steun en toeverlaat voor velen is niet meer. Het is hard te beseffen dat we Peter nooit meer gaan zien, we nooit meer zijn opinies en analyses zullen horen. Maar hij zal altijd een voorbeeld blijven en een bron van inspiratie. Voor zijn vakgenoten maar ook voor een ieder die rechtvaardigheid, moed en vrijheid van meningsuiting net zo’n warm hart toedragen als Peter.

Ik zal Peter vooral herinneren vanuit de vele jaren dat we goede collega’s waren en elkaar met raad en daad bijstonden, waarschuwden voor gevaar en dezelfde doelen nastreefden. De normen en waarden waar ook hij voor stond zullen nooit wijken voor geweld. Ook nu niet, nu we intens verdrietig afscheid moeten nemen. Ik wens Peters familie en naasten heel veel kracht en sterkte.”

Femke Halsema:

,,Hij was moedig, vrij van geest en vastberaden. Hij hielp mensen in hun strijd voor rechtvaardigheid en hield de rechtstaat scherp met zijn kritische houding ten aanzien van autoriteiten en opsporingsinstanties.”

John de Mol:

,,Ik heb jarenlang programma’s met hem gemaakt. Peter R. was een heel goed en bijzonder mens, daar zijn er maar heel weinig van en we hebben er nu een verloren.”

Gerrit van der Burg (Openbaar Ministerie):

,,Met grote verslagenheid heb ik kennis genomen van het overlijden van Peter R. de Vries. Mijn gedachten zijn bij zijn familie en dierbaren. Een week lang heeft heel Nederland, ook de OM-collega’s, meegeleefd en hoop gehouden op een goede afloop. Een uniek man is niet meer.”

Anouk Smulders:

,,De wereld heeft mensen zoals jij nodig Peter……rust zacht! Alle liefs en sterkte voor al jouw dierbaren.”

Moeder Nicky Verstappen:

 “Onze vechter en lieve vriend die er altijd voor ons was, die vecht voor rechtvaardigheid en iedereen die hem nodig heeft. Ik kan het nog niet echt begrijpen, dat wil je niet.”

Geert Wilders:

,,Wat een verschrikkelijk verdrietig nieuws. Heel veel sterkte en condoleances voor alle familieleden, vrienden en collega’s. Rust zacht.”

Ferd Grapperhaus (Justitie):

,,Zeer getroffen door het overlijden van Peter R. de Vries. Een moedig man is dood, vermoord. Mijn gedachten zijn bij zijn familie, collega’s en vele vrienden.”

Freek Vonk:

Geen woorden voor. RIP Peter R. de Vries. Stiekem hielden we allemaal toch nog hoop. Wat heeft Peter veel betekend voor zoveel mensen. Met een rotsvast geloof in rechtvaardigheid en het doorzettingsvermogen van een pitbull is dit een zeer groot verlies voor heel Nederland.

En dat hij door zo’n ontzettend LAFFE aanslag om het leven is gebracht is werkelijk waar niet te verkroppen. Onze gedachten zijn bij de nabestaanden, en we wensen ze veel sterkte in deze zeer moeilijke tijd. En Peter, diepe, diepe buiging voor jou en alles waar jij voor stond.”

Fred van Leer:

,,Wat een zwarte dag. RIP.”

Winston Gerschtanowitz:

,,Een zwarte dag in ons land. Alleen maar bijzondere herinneringen aan deze man, collega en bijzondere Robin Hood van iedereen. Ik kan het gewoon niet geloven dat het nu echt zo is….RIP Peter.”

Jesse Klaver:

,,Vandaag verliezen we een moedige strijder tegen onrecht. Een voorbeeld voor velen en een groot verlies voor Nederland. Mijn gedachten zijn bij zijn familie en vrienden.”

Lieke van Lexmond:

,,Lieve Peter, je bent onvervangbaar en laat een onuitwisbare indruk achter. Liefde en heel veel kracht naar iedereen die van jou houdt.”

LEES OOK:

Bij de dood van Peter R.: ‘Hij had het patent op rechtvaardigheid’

Tags

ANOUK SMULDERSFREEK VONKMARK RUTTESIGRID KAAG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck