Realityserie John de Bever op longlist Gouden Televizier-Ring

Door: DitjesDatjes
03-08-2022

De longlist met kanshebbers voor de Gouden Televizier-Ring is uitgebreid met vijf nieuwe programma’s. De Bevers (RTL 5), Dwars door de Lage Landen (VPRO), Een Huis Vol (KRO-NCRV), Louis & Rowan: op z’n Gooisch (discovery+) en Urk! (SBS6) hebben de meeste stemmen gekregen in de vierde en laatste kwalificatieronde, heeft Televizier woensdag bekendgemaakt.

In deze ronde kon gestemd worden op programma’s die werden uitgezonden tussen 1 mei en 1 augustus. In totaal zijn er nu twintig programma’s geselecteerd. De redactie van Televizier voegt daar later nog vijf titels aan toe. Deze programma’s krijgen een wildcard van de organisatie.

Vanaf 16 augustus zijn de stembussen weer open. Daarna wordt bekend welke programma’s officieel genomineerd zijn. De Gouden Televizier-Ring voor populairste programma van het jaar wordt in oktober uitgereikt.

Lubach

Vorig jaar haalde Een Huis Vol ook de longlist en werd het zelfs genomineerd. De makers van het NPO 1-realityprogramma zagen de Ring echter naar de BNNVARA-documentaire De Kinderen van Ruinerwold gaan. De derde genomineerde was Mocro Maffia, die in een eerder kwartaal al de longlist voor dit jaar haalde.

In juni ontstond nog een klein relletje rond regels voor de Televizier-Ring. De makers van Vandaag Inside en De Avondshow met Arjen Lubach hadden kritiek op het feit dat ze niet meer mee mogen doen. Televizier vindt deze programma’s te veel lijken op Voetbal International en Zondag met Lubach die respectievelijk in 2011 en 2017 wonnen. De organisatie gaf vorige maand aan de kwestie na de uitreiking te willen evalueren.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD