Realityster Michella Kox veroordeeld voor stalken

Door: Charlotte Wijnen
14-06-2022

Michella Kox is veroordeeld voor stalken. Ze heeft gedurende zes weken de nieuwe partner van haar ex-vriend belaagd door haar en haar familie lastig te vallen en dreigende berichten te plaatsen op social media. De realityster heeft een taakstraf van 180 uur opgelegd gekregen.

Michella Kox kon er maar niet aan wennen dat haar ex-vriend een nieuwe liefde gevonden heeft. Ze is zelfs zó kwaad, dat ze besloot de nieuwe partner het leven zuur te maken.

Dreigende berichten

Ook de familie van het slachtoffer werd lastiggevallen door Michella. ,,Verdachte heeft gedurende zes weken de nieuwe partner van haar ex-vriend belaagd door aan haar en haar familie meerdere (spraak)berichten te sturen, naar haar woning te gaan en op social media kwetsende en bedreigende berichten te plaatsen”, aldus het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

‘Je hebt de verkeerde kapot gemaakt’

Een tijd terug vertelde Michella op Instagram dat de relatie met haar ex-vriend op een vervelende manier beëindigd werd. Wat er precies is gebeurd vertelde ze niet. Wel zei ze dat ze ‘kapot’ is gemaakt.

Nu blijkt dat Michella de afgelopen zes weken zélf een grote hoeveelheid dreigende berichten heeft gestuurd. Ze stuurde onder andere geluidsfragmenten en privé berichten op Facebook naar de nieuwe partner van haar ex-vriend.

,,Je hebt de verkeerde kapotgemaakt, maar jij gaat mee! Ik heb mijn bereik en ook jouw foto!”, schreef ze onder andere in de berichten, doelend op alle volgers die ze heeft op social media.

Taakstraf en contactverbod

Hoewel het niet bevestigd wordt dat het daadwerkelijk om Michella gaat, zou de realityster het zelf toegegeven hebben. ,,Michella heeft al toegegeven dat die zaak inderdaad om haar gaat”, meldt showbizzkanaal Realityfbi op Instagram.

Michella heeft een taakstraf opgelegd gekregen van 180 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar en met als bijzondere voorwaarden een contactverbod met het slachtoffer. Ook heeft de realityster een verbod gekregen op het plaatsen van berichten die betrekking hebben op het slachtoffer.

Meer DenD