Rebelse Harry en Meghan vieren papieren bruiloft

Harry
Door: Tanja Brouwer
19-05-2020

Harry en Meghan hebben vandaag iets te vieren: precies twee jaar geleden gaven ze elkaar het ja-woord. Vanaf die dag liet Meghan merken dat ze niet van plan was zich te schikken naar de tradities en de regels van haar nieuwe schoonfamilie….

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zonder vader naar altaar

Bijna zeshonderd mensen gingen op 19 mei 2018 naar het huwelijk van prins Harry en zijn aanstaande Amerikaanse vrouw. Beroemdheden zoals Oprah Winfrey en George Clooney zaten in de zaal en tienduizenden mensen van over de hele wereld keken live mee. Al die mensen konden zien dat deze bruiloft absoluut geen traditionele was. Het begon al bij het ‘gedoe’ rondom haar vader, die haar niet naar het altaar kon lopen. Meghan besloot het eerste deel daarom, geheel tegen de tradities in, in haar eentje te lopen. Vlakbij het altaar voegde haar schoonvader prins Charles zich bij haar.

Dan was het nog Michael Curry, de afro-Amerikaanse bisschop die vol passie sprak over de liefde. Heel wat anders dan de normale diensten die tijdens een Britste koninklijke bruiloft worden gehouden.

Ook twee jaar later zetten Harry en Meghan zich nog af tegen de tradities van hun familie. Onlangs verhuisden de twee naar Amerika, lieten hun titels achter zich en proberen samen met hun zoontje Archie een ‘normaal’ leven op te bouwen in Los Angeles.

Meer DenD