Reboot Saved by the Bell stopt na twee seizoenen

Door: DitjesDatjes
05-05-2022

De reboot van de jaren 90-sitcom Saved by the Bell is door streamingdienst Peacock na twee seizoenen gestopt. Dat meldt entertainmentwebsite Deadline donderdag. Waarom er na twee jaar al een einde aan de show komt is niet bekend. De serie won afgelopen maand nog een GLAAD Media Award – een belangrijke prijs voor media die lhbti-issues aanstippen – voor beste komedieserie.

In een verklaring laat Peacock weten “trots” te zijn dat het de reboot van Saved by the Bell mocht uitzenden. “Saved by the Bell is al meer dan dertig jaar een culturele pijler en de nieuwe reeks zette de erfenis van de serie naadloos voort, waarbij een groter publiek zich gehoord en gezien voelde.” In de reboot stond niet alleen humor centraal, maar werd ook aandacht besteed aan zaken als gender, racisme en problemen tussen verschillende bevolkingsklassen.

De originele serie werd van 1989 tot en met 1993 uitgezonden en ging over een groep middelbare scholieren. De hoofdrollen werden vertolkt door Mark Paul Gosselaar, Tiffani Amber Thiessen, Elizabeth Berkley, Lark Vorhies, Mario Lopez en Dustin Diamond. Laatstgenoemde overleed vorig jaar op 44-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Aan het begin van seizoen twee van de reboot, in november vorig jaar, werd stilgestaan bij de dood van de acteur.

In de Saved by the Bell-reboot keerden originele castleden als Berkley en Lopez terug in hun bekende rollen. Gosselaar, Thiessen en Vorhies hadden enkele gastoptredens in de serie. De nieuwe hoofdrollen werden verder vertolkt door onder anderen Mitchell Hoog, Haskiri Velazquez en Josie Totah.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD