Het begint weer mooi weer worden en ik voel volop lentekriebels!” vertelt onze Ditjes & Datjes televisiekok Sharon de Miranda. „Vandaar dit heerlijke voorjaarsgerecht.” Sharon maakt dit keer een heerlijke en gezonde quinoasalade met gamba’s.

Kooktips van Sharon de Miranda. Ditjes en datjes. FOTO: Johannes Dalhuijsen

„Ik voel lente­ kriebels!”

Na een lange wandeling buiten tussen het bloeiende groen, maakt een salade van quinoa met geflambeerde knoflookgamba’s heerlijk!

Quinoa-salade met gamba’s en sugarsnaps

Het boodschappenlijstje:

  • 300 gr. voorgekookte quinoa
  • 200 gr. sugarsnaps
  • 200 gr. fetakaas
  • 500 gr. gamba’s
  • bruine rum (wat zoeter van smaak)
  • 4 teentjes knoflook
  • bosje munt
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • 1 limoen
  • bosje bosui
  • peper en zout

Bereiding voor 4 personen:

• Spoel de quinoa en bereid deze volgens etiket. Kook water en blancheer hierin de sugarsnaps. Verwijder de zaadlijst uit de tomaten en snijd deze in reepjes, de fetakaas in blokjes en de bosui fijn en vermeng met olijfolie en limoensap. Peper en zout naar smaak toevoegen.

• Maak de gamba’s schoon, maar laat kop en staart zitten. Trek vanaf de pootjes de schaal eraf en knip of snijd ze over de rug open; het donkere sliertje is het darmkanaal die je verwijdert. Afspoelen met water. Marineer ze in olijfolie en gehakte knoflook ook. Laat ze een kwartiertje rusten voor het bakken.

• Verhit een koekenpan en bak de gamba’s in een minuutje rosé. Doe de afzuigkap uit en flambeer ze met een scheutje bruine rum. Als het vuur gedoofd is, zet je het gas uit. Tot slot strooi je wat gesneden munt over de gamba’s. Omroeren en klaar!