Koken met Sharon februari

Sharon de Miranda
Door: DitjesDatjes
28-01-2019

DenD tv-kok Sharon de Miranda:
,,Zo lekker en makkelijk maken we rijst en pasta”
Totdat we de lentegroenten weer van stal kunnen halen, richt Sharon de Miranda zich op de producten die altijd voorradig zijn in de winkels. ,,Rijst en pasta zijn altijd lekker en eenvoudig om te maken”, vertelt ze. ,,Deze twee recepten zonder aardappel zijn om de vingers bij af te likken. Eet smakelijk!”

Paprika’s gevuld met gehakt en tomatenrijst

Het boodschappenlijstje:
4 paprika’s
400 gr. gehakt (naar keuze)
1 bosje peterselie
1 eetl. kappertjes
1 ui
2 eieren
1 theel. kaneelpoeder
Snufje nootmuskaat
Peper en zout naar smaak
1 beschuitje
Olie
200 gr. rijst
400 gr. tomaten
1 eetl. tomatenpuree
1 teentje knoflook
1 ui
1 groentebouillon blokje

 

Bereiding voor 4 personen:

Verwarm de oven voor op 180 gr., snijd de bovenkanten van de paprika’s eraf en verwijder de zaadlijsten. Snipper het uitje en hak de peterselie fijn. Breng het gehakt op smaak met het kaneelpoeder, de nootmuskaat en peper en zout naar smaak.

Kluts de eieren en kneed deze samen met het uitje en de peterselie door het gehakt. Vul de paprika’s met het gehakt en plaats de gevulde paprika’s in een met olie ingevette ovenschaal. Verkruimel het beschuitje en strooi deze over de paprika’s. Bak ze 30-35 min. in de oven.

Tomatenrijst:

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Neem een hoge kookpan en fruit hierin met een klein beetje olie de knoflook en het uitje. Vervolgens bakt u de rijst mee. Ontzuur de tomatenpuree in de pan bij de rijst.

Snijd de tomaten in kleine blokjes en bak deze kort mee. Voeg er water aan toe totdat u een vingerkootje met water boven de rijst overhoudt. Verkruimel het bouillonblokje en voet toe. Laat alles ong. 10 min. koken totdat de rijst al het vocht heeft opgenomen. Neem de pan van het vuur laat het nog 10 min. nagaren met het deksel op de pan.

 

Pasta penne met 4 soorten kaas en champignons

Het boodschappenlijstje:
300 gr. pasta penne
250 gr. mascarpone
100 gr. roquefort
100 gr. gorgonzola
50 gr Parmezaanse kaas
250 gr. champignons
200 gr. oesterzwammen
2 teentjes knoflook
1 ui
200 gr. veld sla
50 gr. zonnebloempitten
Olie
Peper

 

Bereiding voor 4 personen:

Kook de penne volgens het etiket gaar. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit het uitje en de knoflook. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en scheur de oesterzwammen klein. Bak deze vervolgens goudbruin tegelijk met het uitje en de knoflook.

Roer de mascarpone door de gebakken champignons. Voeg ook de roquefort en de gorgonzola toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar totdat de kazen gesmolten zijn. Als u een mooie egale kaassaus heeft, roert u de gekookte penne erdoor. Serveer de pasta met wat Parmezaanse kaas, de veldsla en wat zonnebloempitten.

nfd

 

Meer DenD