Rechter doet 29 januari uitspraak in Kluivert vs Opgelicht?!

De rechtbank in Lelystad velt 29 januari een oordeel over de zaak die Rossana Kluivert heeft aangespannen tegen het AVROTROS-programma Opgelicht?!. Kluivert wil dat de aflevering van het programma waarin aandacht werd besteed aan haar organisatie Dog Rescue Center op Curaçao offline wordt gehaald. Ook wil ze dat de omroep de uitspraken die in de uitzending worden gedaan over de hondenkennel rectificeert.

In de uitzending van afgelopen november kwamen vrijwilligers en dierenartsen aan het woord die zich eveneens inzetten voor honden op het eiland. Uit de reportage bleek dat geen van hen wist waar het opvangcentrum van Kluivert zich op het eiland bevindt.

Daarnaast kwam in het programma naar voren dat Kluivert veel minder honden zou verzorgen dan ze zelf beweert en dat ze van het ingezamelde geld van donateurs tienduizenden euro’s aan marketingkosten zou hebben betaald en een winkelpand huurt.

Kluivert verwijt de programmamakers onzorgvuldigheid en een gebrek aan het bieden van weerwoord. AVROTROS stelde echter dat ze wel was uitgenodigd om te reageren, maar dat Kluivert geen gebruik wilde maken van deze mogelijkheid. Voor de rechter herhaalden de beide partijen vooral de standpunten die zij al eerder in diverse media hadden geventileerd.

 

BuzzE