Rechtszaak actrice Eva Green over gage nooit uitgebrachte film

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Een hoge rechtbank in Londen buigt zich vanaf donderdag over het juridisch geschil tussen een Brits productiebedrijf en de Franse actrice Eva Green. Die eist geld voor haar werk aan de film A Patriot. Probleem is echter dat die film nooit is uitgebracht.

De inmiddels 42-jarige Green, bekend van haar rol in de James Bond-film Casino Royale zegt recht te hebben op ongeveer 1 miljoen euro voor haar werk aan het filmproject. A Patriot werd in 2018 aangekondigd, maar een jaar later werd de productie stopgezet. Het productiebedrijf White Lantern Film beschuldigt Green ervan het project te hebben laten klappen door onredelijke eisen te stellen. Toen ze haar zin niet kreeg, trok ze zich terug.

Green verscheen woensdag niet op de openingsdag van de zaak. De advocaat van de actrice bestreed dat zijn cliënt het 4,5 miljoen euro kostende project traineerde. De actrice wilde juist dat de film werd gemaakt. “Ze deed er alles aan om dit voor elkaar te krijgen”, zei haar raadsman. Die liet ook nog weten dat A Patriot “haar passieproject” was.

In een schriftelijke verdediging liet de advocaat van het productiebedrijf weten dat Green “steeds terughoudender werd om betrokken te zijn bij de productie”. Hij citeerde correspondentie van Green waarin ze verschillende leden van de productieploeg scherp bekritiseerde.

Volgens persbureau AFP gaat de zaak acht dagen in beslag nemen. Daarna zal de rechter een oordeel vellen.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie