Red Hot Chili Peppers eert Van Halen met single Eddie

Door: DitjesDatjes
23-09-2022

De Red Hot Chili Peppers dragen hun nieuwste single op aan de in 2020 overleden rockgitarist Eddie Van Halen. Het nummer genaamd Eddie verschijnt op het komende dubbelalbum Return of the Dream Canteen.

“Soms realiseren we ons niet hoeveel invloed iemand op ons heeft en hoe verbonden we met artiesten zijn totdat ze sterven” laat frontman Anthony Kiedis weten in een verklaring. “Eddie Van Halen was uniek in zijn soort.”

Het nummer ontstond een dag na de dood van de rocker. “Flea kwam de repetitie in met een emotionele baslijn. John, Chad en ik begonnen mee te spelen en al snel ontvouwde zich een lied ter ere van hem. Het voelde goed om enerzijds verdrietig te zijn en anderzijds te merken dat we zoveel geven om iemand die ons zoveel heeft gebracht”, aldus Kiedis.

De in Nederland geboren gitarist en medeoprichter van de Amerikaanse rockband Van Halen overleed in oktober 2020 op 65-jarige leeftijd aan kanker.

Het album van de Red Hot Chili Pepers, Return of the Dream Canteen, verschijnt op 14 oktober. Eddie is de opvolger van de single Tippa My Tongue die vorige maand uitkwam.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD