Redacteur van Gert Verhulst neemt na één dag ontslag na gebruik n-woord op tv

N-woord zorgt voor ontslag bij Gert Verhulst
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Gert Verhulst (54) lag de gehele week onder vuur vanwege zijn uitspraken die hij heeft gedaan in zijn tv-programma ‘De tafel van Vier’. De show loopt compleet uit de hand doordat hij en zijn tafelgasten meerdere malen het n-woord gebruiken. Redacteur Elias van Dingenen neemt op zijn eerste werkdag al ontslag…

Elias begint vol goede moed aan zijn nieuwe baan als redacteur bij De tafel van Vier, het programma van Studio 100-baas Gert Verhulst. De redacteur heeft voor deze baan zijn vorige werk bij Vluchtelingenwerk Vlaanderen moeten opgeven. Toch neemt hij ontslag omdat hij de uitlatingen van zijn baas niet vindt kunnen.

Beschamend en onwezenlijk

,,Ik moest met lede ogen aanschouwen hoe mijn baas op mijn eerste werkdag tijdens de live-uitzending het n-woord een dertigtal keer liet vallen”, laat hij donderdag in een open brief aan de Belgische krant De Morgen weten. ,,Ik vond het beschamend en onwezenlijk, zittend voor het grote scherm net buiten de debat-studio. Hoe wereldvreemd kun je zijn?” aldus een woeste Elias.

Niet noodzakelijk

De redacteur was nog niet klaar met zijn baas en wilde een hartig woordje met hem spreken. Dat vond Verhulst niet nodig. ,,Ik had voor mezelf bepaald dat als mijnheer Verhulst aanwezig was op de redactievergadering ik hem een aantal vragen ging stellen. Kennelijk vond hij het niet noodzakelijk om aanwezig te zijn bij de nabespreking van de tumultueuze eerste aflevering. Dus ik nam ontslag.”

Tags

GERT VERHULSTRACISME

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck