Is dit reden van vertrek Kuzu? ‘machtsmisbruik en ongewenst gedrag’

Door: DitjesenDatjes
30-03-2020

De partijleider van Denk, Kuzu, heeft onlangs aangekondigd dat hij na de verkiezingen niet terugkeert in de Kamer. HP/De Tijd meldt dat de voorman door een vrouw wordt beschuldigd van machtsmisbruik en ander ongewenst gedrag.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Schriftelijke verklaring

Het tijdschrift heeft een schriftelijke verklaring van de vrouw in handen. De vrouw schrijft dat Kuzu tijdens het eerste sollicitatiegesprek al liet merken dat de relatie met de vrouw niet alleen zakelijk was. Vervolgens zou er in de buurt van het partijbureau een ernstig incident hebben plaatsgevonden. De vrouw heeft het over grensoverschrijdend gedrag.

De vrouw heeft haar verhaal gedaan bij de huidige partijleider van Denk Arzakan, en toen hij niet meer van zich liet horen is ze naar Kamervoorzitter Arib gestapt. Zij adviseerde de vrouw om aangifte te doen. HP/De Tijd vroeg Arib om een reactie: ,,Ik kan daar niets anders over zeggen dan dat ik heb geadviseerd wat ik iedereen zou adviseren: om aangifte te doen als dat nodig is of om naar een vertrouwenspersoon te gaan.” Inhoudelijk wil zij verder niet op de zaak ingaan.

Geen commentaar

Eigenlijk wilde de vrouw de gebeurtenis laten rusten en er niets meer mee doen, totdat partijvoorzitter Özturk contact zocht met de vrouw. Hij wilde Kuzu confronteren met haar verhaal. Het blad heeft Kuzu en Özturk gevraagd naar een reactie, maar zij waren niet bereikbaar voor commentaar.

Meer DenD