Regisseur Joosje Duk wint Amerikaanse prijs

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

NEW YORK – Nederlandse filmmaker en actrice Joosje Duk heeft op het Nitehawk Shorts Festival in New York de Huffington Post Arts Impact Award gewonnen. Deze speciale prijs wordt uitgereikt aan een film die op een bijzondere manier licht werpt op een actueel politiek, sociaal of cultureel probleem.

De 23-jarige Duk, die woont in New York en Den Haag, kreeg de prijs voor haar korte film Night. In Night wordt de zorgeloze dynamiek tussen vier vriendinnen verstoord na een ongemakkelijke interactie met de bouncer van een hippe club. De korte film gaat over micro-agressies, subtiele vormen van racisme die makkelijk over het hoofd gezien worden.

Night is vanaf deze week online te zien op i-D Nederland, een digitaal platform voor jong talent. Ook is Night te zien via de website van The Huffington Post en op het Amerikaanse streamingplatform Sundance Now.

Duk was als actrice onlangs te zien in de Cartoon Network tv-film Wet Shapes. In Nederland speelde zij onder meer in de speelfilms Publieke Werken en Snuf de Hond en de KPN-serie B.A.B.S.

 

BuzzE

 

 

Tags

JOOSJE DUKPRIJSREGISSEUR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck