Regisseurs Batgirl ‘geschokt’ door besluit Warner Bros.

Door: DitjesDatjes
03-08-2022

Regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah van de nieuwe film Batgirl is “verdrietig en geschokt” door het besluit van Warner Bros. om de film niet in de bioscoop te draaien of uit te brengen op streamingdiensten. In een reactie op het nieuws stellen de Belgen dat ze het “nog steeds niet kunnen geloven”.

De op het DC Comics-personage Barbara Gordon gebaseerde film was in eerste instantie bedoeld voor een release op het platform HBO Max. Vanwege onder meer de coronapandemie werd besloten de film toch in de bioscoop uit te brengen. Warner Bros. besloot echter recent dat het alleen nog hele grote films in de bioscoop wil brengen en Batgirl zou daaraan niet voldoen. Waarom de film dan niet alsnog alleen op HBO Max wordt uitgebracht maakt de berichtgeving, die is gebaseerd op ingewijden, niet duidelijk.

“Het is voor ons als regisseurs cruciaal dat ons werk aan het publiek wordt getoond. Al was de film nog lang niet klaar, we hadden zo graag gewild dat fans over de heel wereld de film hadden kunnen omarmen”, zeggen El Arbi en Fallah. “Misschien ooit op een dag.”

Het duo bedankt alle makers van de film voor hun inzet. “Het was een droom te mogen werken met fantastische acteurs als Michael Keaton, J.K. Simmons, Brendan Fraser, Jacob Scipio, Corey Johnson, Rebecca Front en vooral de geweldige Leslie Grace, die Batgirl met zo veel passie, toewijding en menselijkheid speelde.” De studiobazen van Warner Bros. zouden wel groot fan zijn van de makers en van Grace. Om die reden zouden ze wel snel weer met voornoemde mensen willen samenwerken aan andere projecten.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD