Rel rond boek Britse royals: ‘Charles en Kate maakten opmerkingen over Archie’

Boek uit de handel gehaald over de Britse royals.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Nederlandse versie van het opzienbarende boek Eindstrijd over de perikelen rond de Britse royals is met onmiddelijke ingang uit de handel gehaald. In de Nederlandse vertaling blijkt dat het Charles en Kate zouden zijn geweest die opmerkingen hebben gemaakt over de huidskleur van Archie, het zoontje van Meghan en prins Harry.

Daar was enkele jaren geleden al veel om te doen, nadat het naar de Verenigde Staten gevluchte stel Harry en Meghan daarover in een interview met Oprah Winfrey een verklaring aflegden. Toen was niet duidelijk welke leden van de Britse koninklijke familie de opmerkingen over de huidskleur van de baby hadden gemaakt.

In het lang verwachte boek van Omid Scobie over de Britse royals zijn de namen van de familie die hierover de opmerkingen hebben gemaakt, zorgvuldig weggestreept.

Columnist van Oranje Boven, Jeroen Snel, onthulde vanavond in RTL Boulevard dat er een fout is gemaakt in de Nederlandse versie van het boek. Tot zijn grote verbazing las hij in het boek de namen. De namen van Kate en Charles, de huidige koning, zouden abusievelijk zijn gepubliceerd. Jeroen snel noemde ook de paginanummers.

De uitgever en de schrijver zouden een leger advocaten op hun dak hebben gekregen over de fout in de Nederlandse versie van het boek. Vandaar waarschijnlijk ook de bliksemactie om het boek Eindstrijd met onmiddellijke ingang uit de Nederlandse boekhandels te halen.

De fatale namen werden door Jeroen Snel ontdekt. Er werd navraag gedaan bij de uitgever en vervolgens ontstond er paniek over de Nederlandse versie van het boek. De schrik was enorm bij de Amerikaanse uitgever, aldus Jeroen. Om enorme schadeclaims te voorkomen werd het boek uit de handel gehaald in Nederland. Hetgeen natuurlijk een enorme financiele strop is.


Tags

JEROEN SNELMEGHAN MARKLEPRINS HARRY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck