Vriendin Emile Ratelband maakt het uit

280

De 27-jarige vriendin van Emile Ratelband heeft de relatie verbroken. Emile (68) past volgens eigen zeggen niet meer in het plaatje van Linda.

Toekomst

Emile Ratelband is dus na twee jaar weer vrijgezel. Tegen De Telegraaf zegt Ratelband het volgende: “Zij wil een toekomst opbouwen met een jongere man. Ze wil een huisje kopen, ze wil fulltime werken, ik pas niet meer in het plaatje” Linda is dus opzoek naar iets wat Ratelband haar niet meer kan geven: een jong gezin. Helaas voor Ratelband, want hij zag het wel zitten met zijn 41 jaar jongere vriendin. Eerder zei hij namelijk nog dat hij samen met Linda een gezien wilde stichten.

94 jaar

“Ik ben natuurlijk al 68, als het kindje zou komen zou ik zeventig jaar zijn. Te oud voor haar“, zegt Ratelband verder. “Natuurlijk ben ik wel verdrietig, maar het leven gaat door. Dit overleef ik ook wel weer. Ik wil nog steeds de oudste vader van Nederland worden.” Volgens eigen zeggen wordt Ratelband 94 jaar, dus hij vindt het niet erg om een kind op zijn 70e te krijgen: “Dan hebben we nog minimaal 24 jaar samen. Dan maak ik nog mee dat ons kind gaat trouwen.” 
Dat Ratelband graag vader wordt is duidelijk: hij heeft al zeven kinderen, bij drie verschillende vrouwen.

Samenwonen

Nog een reden waarom de relatie niet werkte is de grote afstand tussen ze, denkt Ratelband: “Dat het uit is gegaan komt misschien ook omdat we niet meer samenwoonden. Ze werkt drie dagen per week, dan was ze de andere dagen bij mij, of ik ging naar haar toe. Maar het is bijna twee uur rijden van Bergen op Zoom naar Maastricht, dat heeft er allemaal niet bij geholpen.’’

Nanny

Linda was twee jaar geleden nog de nanny van twee van de kinderen van Ratelband. Ze hielp Ratelband met zijn kinderen verzorgen als ze eens in de twee weken bij hem waren. Hijzelf zou die ene dag in de twee weken niet altijd tijd hebben.

Hersenbloeding

Emile en Linda kregen met elkaar een relatie kort nadat Emiles vorige partner Gitta plotseling overleed aan een hersenbloeding. Volgens Ratelband heeft Linda het verdriet om zijn vorige vriendin verminderd: “Het was een drama, maar eigenlijk kon ik de draad drie weken na haar dood alweer een beetje oppakken. En Linda – een moordvrouw –  helpt me het verdriet verder te verwerken.”