René Froger is met duet Donnie helemaal terug als volkszanger

rené Froger is terug als volkszanger.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Met ‘BON GEPAKT’ is René Froger als ongecompliceerde volkszanger helemaal terug bij zijn oude stiel. Geen ingewikkelde akkoorden, geen vocale hoogstandjes, even niet de glitter van De Toppers. Froger komt als 60-jarige in 2021 eindelijk weer thuis. Terug in zijn element. En met een knipoog. Met nederpop waarmee hij zijn publiek weer eens verrast.

Het is rapper Donnie (Donald Scloszkie) die ruim anderhalf jaar geleden het stoute nummer Bon Gepakt met Froger opnam. De zoon van ‘Bolle’ Jan en Mien Froger was door het succes van De Toppers de laatste jaren creatief gezien in slaap gedommeld. Met corona was het bovendien voor even schluss met de Arena-concerten, maar er blijkt dus opeens een nieuwe toekomst voor Froger. Misschien bleef de zanger te lang hangen in de repeteerstand.

Donnie langs alle zangers

Rapper Donnie kuste in corona-tijd al meer zangers ‘op leeftijd’ tot leven. Frans Bauer, Frans Duijts en Gerard Joling konden de verleiding niet weerstaan om een duet op te nemen met de rapper. Sommigen waren wat succesvoller dan anderen, maar in het geval van Frans Duijts was er tijdens het afgelopen EK sprake van een regelrechte hit.

Met Froger is het een ander verhaal. Ruim anderhalf jaar geleden was iedereen al startklaar met dit nummer Bon Gepakt. Toen ontpopte zich echter de coronacrisis en was het, volgens Froger, ongepast om de kraker uit te brengen. Nu is het inmiddels anders, de tekst van het liedje is ondeugend en slaat aan, zoals ook het Ik ga zwemmen van Mart Hoogkamer.

Jonko

Froger bedient zich in Bon Gepakt van straattaal (‘Jonko’). ‘Voor het ging heb ik een jonko op het balkon geklapt“, zingt hij nogal verrassend. Dat zal waarschijnlijk niet de conversatie zijn die wordt gevoerd tijdens het koffiedrinken in Laren en elders in ’t Gooi waar Froger en zijn gezin al tijden woont.

De ontspannen René Froger herontdekt zichzelf. De zanger mag daarom best trots zijn op het resultaat én de heerlijke video, die inmiddels via YouTube bijna 400.000 keer is bekeken. Froger slaat, misschien wel zonder dat hij het zelf beseft, een weg in die leidt naar meer hits.

Zijn publiek zit niet langer te wachten op vocale pirouettes. Froger heeft de leeftijd bereikt dat hij zijn publiek weer kan raken met eerlijke volksmuziek, waarin hij zo geworteld is.

René Froger, met zijn Amsterdamse achtergrond, heeft met Bon Gepakt goud in handen. Met zelfspot en de heerlijke rol van Ruben van der Meer als politieagent in de clip is duidelijk dat Froger veel meer kan dan alleen de bekende Topper-hits repeteren.

Bon Gepakt is daarom meer dan een moment in de carrière van Froger: het is een terugkeer naar de oorsprong.

YouTube

Kijk hier naar de clip van René en Donnie.

Tags

FRANS BAUERFRANS DUIJTSGERARD JOLINGLARENRAPPER DONNIERENÉ FROGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck