René van der Gijp heet vanaf nu Renate…

Renate Gijp
Door: DitjesDatjes
03-02-2018

Geintje van de heren van VI. Johan Derksen leidde de sketch in. René van der Gijp had zogenaamd zijn coming out. De ex-voetballer wil voortaan als vrouw door het leven (…) en zat met pruik en jurk aan de stamtafel.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Hilariteit alom.

Van der Gijp: ,,Ik wil het niet groter maken dan het is, maar ik wil verdergaan als Renate…”

,,Laat je alles weglaten”, informeerde Derksen nog bij Van der Gijp.

Renate van der Gijp

Genee, Boskamp, Derksen en Van der Gijp namen op hun eigen wijze de Belgische transgender Bo van Spilbeeck op de hak. De Belgische journalist van de VRT baarde afgelopen week opzien door voortaan verder te gaan als vrouw. Boudewijn van Spilbeeck liet Bo achter zich. Ontroerende beelden hoe zijn collega’s bij de omroep reageerden werden vertoond en ook bij DWDD kreeg de zielsgelukkige Bo veel bijval.

Johan Derksen keek ervan op. Maar vond het allemaal toch heel bizar.

,,Als ik zo in Grollo de hond ga uitlaten dan zit mijn vrouw al in de trein”, zo zei Derksen als hijzelf een dergelijke coming out zou meemaken. ,,Ik vind het een beetje vreemd. Iedere gek heeft zijn gebrek. Dat moet ie dan maar doen. Ik stoor me er niet aan”, zo gaf hij verder ruimte aan de afweging die Van Spilbeeck heeft gemaakt.

Inmiddels hebben de heren van VI wat uit te leggen aan de RTL-directie. Ook daar hebben ze met de wenkbrouwen gefronst, netzoals bij het COC, over de benadering van het transgender-onderwerp. Voetballer Memphis Depay vraagt zich af of dit wel past bij een voetbalprogrogramma.

,,Mijn vrouw wist van mijn vrouwelijke gevoelens voor mijn huwelijk. De kinderen wilden niet dat we uit elkaar zouden. We willen een warm nest blijven…”

 

Meer DenD