René le Blanc is piloot op de flight simulator naar Curaçao

René le Blanc
Door: Jos La Grande
29-12-2020

René le Blanc, de schnabbelzanger uit de realityserie Ik geloof in mij van Omroep Gelderland en recentelijk van SBS, blijkt ook amateurpiloot te zijn op de flight simulator.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Dat blijkt uit een interview die de man uit Nijmegen heeft gegeven aan Het Parool.

René le Blanc vliegt het liefst op een Boeing 737 of op een 747. ,,Het is niet even opstijgen en vliegen maar, nee je moet echt een flightplan maken. Hoeveel passagiers gaan er mee, hoeveel brandstof heb je nodig? Dat moet je allemaal berekenen op je calculator. Ik vlieg het liefst op een 737 of een 747, maar die gaat er nu uit.”

Curaçao

Hij geeft aan dat hij het liefst naar Curaçao vliegt. ,,Als je eenmaal in de lucht bent, loopt de boel wel. Dan ga ik lekker in de tuin zitten, boodschappen doen soms zelfs wel. Maar een uur voor landing neem ik de boel weer over en zet ik die kist zelf aan de grond.”

In het interview blijkt dat Le Blanc, die in het echt René de Wit heet, Talpa-baas John de Mol zelfs met John aanspreekt. Zo is de Hollandse Engelbert Humperdick onzeker wanneer de tweede serie van Ik Geloof in mij start. ,,John wil nog weleens schuiven met zulke dingen”.

John de Mol

Le Blanc ziet zichzelf als de ster van de serie. Ook John de Mol zou die mening zijn toegedaan, volgens de zanger. ,,Ik hoorde dat John de Mol, toen de producenten bij hem aanklopten met het idee van een landelijke versie van Ik geloof in mij, over mij heeft gezegd: ‘Die gozer wil ik op tv!”

Le Blanc loopt ook nog met een ander idee rond, waarbij hij met een schuin oog naar de Duitse tv kijkt. Roem is daar minder vergankelijk, concludeert hij. En de tv-shows zijn prachtig met een paar duizend man in de zaal en mooie decors. ,,Daarom zeg ik ook: Breng in Nederland Op volle toeren terug op tv”, aldus Le Blanc, die zichzelf in de Amsterdamse krant een ‘vooruitdenker’ noemt

Meer DenD