René le Blanc keek dood in ogen door corona

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

René le Blanc is enorm geschrokken toen hij positief getest werd op corona. Terwijl hij midden in de opnames van ‘Ik Geloof In Mij’ zat, werd hij doodziek…

,,Dan ben je dus op maandag positief en denk je ‘hoe kan dat nou? Ik heb corona'”, vertelt René le Blanc aan RTL Boulevard. De zanger is 24 uur in Spanje geweest en krijgt COVID-19 als souveniertje mee naar huis. Een dag later heeft hij hoge koorts en is hij enorm benauwd.

Positief

,,Waar ik het heb opgelopen, geen idee. Iedere dag testen, continu negatief”, vertelt le Blanc met een corona kuchje er tussendoor en gaat hij weer verder: ,,En van zondag- op maandagnacht werd ik heel ziek, kreeg ik het heel erg benauwd en maandag testen en corona positief…”

Ziekenhuis

Zelfs de huisarts was geschrokken van de conditie van le Blanc. ,,Ik krijg geen lucht. Toch voel je heel erg branden in je keel. Ja, dan komt de huisarts hier, helemaal met zo’n pak aan en die schrok ervan en die zei echt van ‘Rene, je hebt het echt goed benauwd gehad. Had je twee dagen geleden gebeld, dan was je echt richting het ziekenhuis gegaan.'”, aldus de zanger.

Ondanks dat René op het randje van de dood stond, is hij er toch weer bovenop gekomen, wel met wat littekens. ,,De reuk en de smaak die is er niet”, laat hij weten. Le Blanc was vooral bang dat er iets mis zou zijn met zijn keel of stembanden. ,,Ik heb zo lopen kutten dat de arts zei, het lijkt wel een landmijn die er ontploft is in je keel, die is helemaal kapot. Dat was mijn grootste zorg. Maar dat is gelukkig allemaal goed.”

Single

De zanger gaat ervan uit dat, ondanks alle complicaties, hij eind september zijn nieuwe single uit kan brengen.

Tags

CORONACOVID-19POSITIEFRENE LE BLANCZANGER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck