René van der Gijp haalt uit naar Angela de Jong: ‘Niet goed bij haar hoofd’

René van der Gijp
Door: Charlotte Wijnen
20-07-2021

Normaal gesproken heeft René van der Gijp geen negatief woordje over Angela de Jong, maar deze keer heeft ze toch écht de plank misgeslagen. ,,Zij is niet goed bij haar hoofd.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Angela slaat de plank mis

Angela de Jong schrijft in het AD over alles en iedereen en hoewel René van der Gijp zegt het vaak eens te zijn met haar, sloeg ze laatst de plank volledig mis.

Angela vergeleek NOS-presentator Sjoerd van Ramshorst met drie grootheden uit de sportverslaggeving. ,,Het heeft een paar jaar geduurd, maar nu is hij er eindelijk. Een nieuwe rijzende ster bij de NOS, de échte gedroomde opvolger van Mart Smeets, Jack van Gelder en Kees Jansma”, schreef Angela in het AD.

‘Niet goed bij haar hoofd’

Een vergelijking die je écht niet kan maken volgens René van der Gijp. In De Oranjezomer geeft hij er Angela flink van langs. ,,Als zij die gozer die de sportzomer deed gaat vergelijken met Mart Smeets, dan ben je niet goed bij je hoofd”, klaagt hij.

Gesmolten raketijsje

Angela haalde ook al eerder uit naar René in haar column. Toen het een aantal weken geleden bloedheet was in Nederland, zat René er tijdens De Oranjezomer ‘bezweet’ bij. ,,René ging steeds meer op een gesmolten raketijsje lijken”, schreef ze. ,,Het verbaasde me oprecht dat Gijp na tien minuten nog op zijn stoel zat en niet in een plasje op de vloer lag.”

Meer DenD