Renée Zellweger komt met Judy Garland-album

LOS ANGELES – Renée Zellweger kruipt niet alleen in de huid van filmster Judy Garland, ze brengt ook een album uit met bekende nummers van de Wizard of Oz-ster. Dat heeft de producent van de Garland-biopic Judy vrijdag bekendgemaakt.

Regisseur Rupert Goold vond dat de 50-jarige actrice nummers van Garland zelf moest inzingen voor de soundtrack van de film. “Ik maakte Renée duidelijk dat ik niet wilde dat ze Judy Garland nadeed, maar dat Renée zich de liedjes eigen maakte en dat heeft ze gedaan op een prachtige manier”, aldus de regisseur. Op de plaat Judy, die op 27 september verschijnt, zingt de actrice bekende liedjes als Get Happy, Come Rain or Come Shine en Over the Rainbow.

Hoewel het de eerste keer is dat Renée een heel album uitbrengt, was ze wel eerder al te horen op soundtracks. Zo zong ze ook in de films Chicago en Down With Love.

De film Judy vertelt het verhaal van Garland, die in 1969 op 47-jarige leeftijd overleed aan een overdosis. De filmster is vooral bekend door haar rol in The Wizard of Oz (1939), maar was ook te zien in de eerste remake van A Star Is Born (1954) en Meet Me in St. Louis (1944). De biopic verschijnt in het najaar.

 

BuzzE