Resistiré is het Spaanse strijdlied tegen corona

Spaans strijdlied tegen corona
Door: Jos La Grande
03-04-2020

Elke avond wordt om precies acht uur een oud nummer van Duo Dynamico ‘Resistiré’ gedraaid in Spaanse ziekenhuizen, in de wijken, op de balkons en op de radio. Het is een liedje uit 2014 waar vele miljoenen Spanjaarden in deze corona-crisis moed uit uit putten.

De tekst van Resistiré:

,,Ik zal me verzetten, recht voor alles staan,
Ik zal van ijzer veranderen om mijn huid te verharden,
En hoewel de winden van het leven krachtig waaien,
Ik ben als het riet dat buigt,
Maar het staat nog steeds,
Ik zal me verzetten, om door te leven,
Ik zal de klappen opvangen en ik zal nooit opgeven.

Omarmd

Ziekenhuispersoneel en verzorgers in verpleeghuizen hebben Resistiré volledig omarmd. Ze beschouwen het als een strijdlied tegen de corona-ellende en Restiré-filmpjes uit Spanje gaan viraal. De tekst van het liedje sterkt hen in de strijd tegen het virus. Het zorgt voor wat vrolijkheid in de ziekenhuizen.

Maar ook bekende artiesten hebben hun eigen versie gemaakt. Het land dat na Italië zo hard wordt getroffen, gaat in verzet tegen het virus.

Dit is de originele uitvoering:

Hier een aantal voorbeelden hoe liedje het zorgpersoneel sterkt in hun dagelijkse strijd tegen corona. Hier in het kinderziekenhuis Hospital Infanta Cristina de Parla:

Hier wordt Resistiré gezongen door het team van Hospital La Paz in Madrid:

Maar kijk ook eens naar deze uitvoering:

De Nederlandse zanger Frank Live uit Bruinisse maakte op Resistiré een Nederlandse versie:

Elke avond om 20.00 uur wordt in heel Spanje het lied resistiré gedraaid op de radio, vanaf de balkons, bij de supermarkten. Vandaag heb ik thuis een Nederlandse versie voor jullie gemaakt. Het lied heet “Volharding”©️🇱🇺DELEN = 👍

Geplaatst door Frank Frank Live Mireille op Vrijdag 3 april 2020

Meer DenD