Respectloos?! Rapper gebruikt artiestennaam ‘Anne Frank’

Door: Tanja Brouwer
26-06-2019

,,Ik heb shit gestasht in Het Achterhuis”, rapt een Nederlandse artiest, die de artiestennaam ‘Anne Frank’ gebruikt. Respectloos en schandalig vinden veel mensen, en de Anne Frank Stichting noemt de bijnaam en de lyrics niet gepast en getuigen van weinig inlevingsvermogen. Zelf ziet ze er geen kwaad in.

Bijnaam

De artiest legt aan het AD uit waarom zij heeft gekozen voor de bijzondere artiestennaam: ,,Mensen denken direct dat het slecht bedoeld is,maar dat is het niet. De echte reden dat ik voor deze naam heb gekozen, is omdat ik altijd zo werd genoemd. Sinds de ­basisschool is dat al mijn bijnaam. En toen las ik ook haar boeken. Ze is inspirerend, een voorbeeld van hoe je kunt leven in een ondraaglijke situatie. Ik weet dat we niet in oorlog leven, maar vreedzaam is het in onze wereld ook niet.” Dat ze door deze naam te gebruiken mensen kan kwetsen, lijkt ze niet te begrijpen.

Ook een andere Nederlandse artiest vindt het niet erg dat ‘Anne Frank’ een artiestennaam is geworden. Lange Frans, die op zijn nieuwe album samenwerkt met Anne Frank, wil benadrukken dat ze niemand willen kwetsen: ,,Het is absoluut niet ­gemeen bedoeld”, zegt hij tegen de krant.

Niet gepast

De Anne Frank Stichting heeft gereageerd op de bijzondere artiestennaam van de vrouw: ,,Het gebruik van de naam Anne Frank als artiestennaam is wat ons betreft niet echt gepast. Het getuigt van weinig ­inlevingsvermogen in de gevoelens van alle overlevenden van de Shoah en hun families.”

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen