‘Restaurant Yolanthe en Wesley sluit voorgoed’

Door: DitjesenDatjes
21-02-2018

De deuren van restaurant XaXa op Ibiza zouden eigenlijk deze zomer weer open moeten gaan, maar of dat ook echt gebeurt is een tweede.

 Lawaai

Op het eiland gaat namelijk het gerucht dat XaXa in zwaar weer is beland, dat schrijft Weekend. Hoewel de eigenaren Yolanthe en Wesley hun ziel en zaligheid in het restaurant hebben gelegd, en XaXa vorig jaar iedere dag stampvol zat, is dat misschien niet genoeg geweest. Want al snel na de opening ontstonden er problemen. Zo begon de gemeente waar het restaurant in is gevestigd een procedure tegen het celeberty-koppel. De trap naar het restaurant zou veel groter zijn uitgevallen dan de bedoeling was.
Ook buurtbewoners waren niet blij met de hippe horecazaak. Mensen die boven het restaurant wonen hadden avond na avond last van lawaai. De feesten gingen door tot diep in de nacht, en daar zijn klachten over gekomen.

Investering

Eilandbewoners denken, en sommigen hopen, dat het restaurant niet meer open gaat. Dat zou betekenen dat de investering van Yolanthe en Wesley verloren gaat. Een insider vertelt aan Weekend dat het koppel ‘tonnen, als het niet meer dan een miljoen is’ in XaXa heeft gestoken.
Als het restaurant inderdaad sluit, is dat een enorme teleurstelling voor Yolanthe en Wesley. Zij hebben er geen geheim van gemaakt dat XaXa een droom was die uitkwam. Yolanthe is dol op Ibiza, en noemt het ook wel haar tweede thuis. Het koppel heeft ook een koophuis op het eiland.

RTL Boulevard heeft met de manager van Yolanthe gesproken. Zij ontkent dat XaXa definitief sluit, en zegt dat het restaurant van de zomer gewoon open is.

Het koppel woont op dit moment samen met zoontje Xess Xava in Istanbul.

Meer DenD